måndag 5 februari 2018

Konsten att kacka i eget bo...


Svensk mainstreammedia förnekar sig sannerligen inte, förutom att producera icke-nyheter ägnar man sig numera även åt att testa en billig skolboksvariant av subliminala propagandabudskap. I gårdagens Aftonbladet publicerades den alarmistiska artikeln Medierna används som vapen i propagandakriget med en alldeles egen rubrik på fliken i sidhuvudet:
Som synes kan man utläsa "RT och Sputnik - medier" på fliken, och när man pekar på fliken kan man i adressfältet läsa hela rubriken som är formulerad "RT och Sputnik - medierna används som vapen i propagandakriget".

Nice try, Aftonbladet, men det var som sagt ett väldigt lågt trick. Propaganda tycks inte vara den starkaste sidan hos redaktionen men beklagligtvis lär det finnas en och annan som går på deras lågpannade dumheter.

Innehållet i artikeln är om möjligt ännu dummare än den "dolda" rubriken. Skribenten, Martin Schori, är chockad över hur framför allt rysk "statskontrollerad" media som den internationella tv-kanalen RT, den internationella nyhetsbyrån Sputnik och nyhetsbyrån Ria Novosti, "vinklar" nyheter om Sverige för att vi skall "framstå i dålig dager". D.v.s. du skall utläsa det som att Ryssland producerar "fake news" om Sverige. Ironiskt, må man säga. Som om att rysk media skulle behövas för det... När svenska journalister mycket framgångsrikt och helt på egen hand klarar av att framställa dylik smörja.

Länk till Stratcoms rapport: Russia's Footprint in the 

För att backa upp och få bekräftelse på sina påståenden om ryska "fake news" hänvisar man till bl.a. solkräms- och propagandafögderiet MSB, och till oligarkernas mördarförband NATO:s propagandamaskin Stratcom, som oförvitliga källor. Nissarna på MSB och Stratcom (som samarbetar) "bekräftar" givetvis bilden av Ryssland som det farliga rovdjuret  som skall äta upp alla svenskar, för att avsluta festmåltiden med att skita på resterna.

Svensk media har i alla år varit alarmistisk och fullkomligt hysterisk angående det "ryska hotet". Vem minns inte den vettlösa ubåtshysterin på 1980-talet? Något som i praktiken inte ens avtagit med åren.

Svensk mainstreammedia utmålar årtionde efter årtionde Ryssland som ett hot, och när de ryska medierna blev engelskspråkiga (läs: tillgängliga), började man omedelbart anklaga dem för diverse propaganda, infiltration, valpåverkan och "fake news".

Om inte Aftonbladets hysteriska fake-news- och propagandaartiklar om Ryssland är att kacka i eget bo, då vet jag inte vad som skulle vara det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar